Att veta för att lyckas


fjäll

För att lyckas med odling i Lappland krävs extra mycket kunskap. Vanliga trädgårdsråd går inte att direkt applicera på den verklighet som råder här. Den som får veta hur förutsättningarna ska utnyttjas till sin fördel får också framgång i grönsakslandet och rabatterna. Att förmedla en sådan anpassad kunskap till fler odlare är vårt mål.

Vi förmedlar kunskap om trädgård i Lappland genom att genomföra kurser och seminarier inom trädgård, såväl i egen regi som genom olika studieförbund. Vi genomför skolprogram och guidningar, och tar även emot studiebesök med demonstation av praktiska exempel bl.a. i vår egen trädgård.

Odlingskurser hos Trädgårdsduon rosa lapponica

Är du en kunskapstörstande och grävsugen odlare med ambitiösa planer som suktar efter odlingstips som funkar även i norr? Då är förmodligen våra odlingskurser något för dig! För hos oss ligger fokus på odling i tuffa zoner. Under våra kurser får du tips om växterna som verkligen toktrivs i norr, grönsakerna som växer med raketfart när de gödslas med midnattssol och rosorna som älskar fjällnära klimat. Vi lyfter fram alla de möjligheter och positiva förutsättningar som ges i odlingszon 7. När du gått en kurs hos oss kommer du aldrig mera att säga "Hä gå int hänna" utan "Tänk ändå va allting ha lätt för å väx här". Välkommen till oss!