– Vi är nöjda och det kommer att bli en mässa även nästa år.

Det säger bröderna Åke och Reine Norin och sammanfattar öl- och whiskyfestivalen den gångna helgen.

Öl- och whiskyfestivalen i Eon Arena blev en succé. Det kan konstateras vid en första sammanfattning av den gångna helgens mässa. 1800 besökare kunde räknas in under de två mässdagarna.

– Visst hade vi optimistiskt hoppats på ännu fler, men det här var bara andra året och det tar nog en tid att arbeta in ett nytt arrangemang, säger Åke och Reine Norin som tillsammans arrangerar öl- och whiskyfestivalen.

Den aktuella mässan är den enda i sitt slag på våra breddgrader. En specialutställning med maltdrycker och tillhörande delikatesser har aldrig tidigare existerat norr om Stockholm.

Fjolårets mässa blev ett prövoår med närmare 1500 besökare och 23 utställare. I år blev det en naturlig vidareutveckling av konceptet.

40 utställare var på plats i ishallen under den gångna fredagen och lördagen.

Det var en lyckad satsning att utöka mässan med vin, chokladutställare och delikatesser. Det är också uppskattat att man i öltillverkningen lyfter fram små svenska hantverksbryggerier.

– Det är en lyckad mix som vi ska fortsätta med. Till nästa år siktar vi på kanske ett 10-tal fler utställare, det får inte bli för trångt och det ska vara en rejäl bredd på det som visas, säger Åke och Reine.

De båda bröderna och mässgeneralerna Norin har således bestämt att det blir en ny mässa.